European Photovoltaic Industry Association mener, at de politiske beslutningstagere skal være mere opmærksomme på batterilagersystemer som en supplerende teknologi til solenergisystemer. Den Europæiske Fotovoltaisk Industri Association påpegede, at for at nå klimamålene i Paris-aftalen og have mulighed for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C, 2030 National Energy Climate Plan (NECP) mål for indførelsen af solenergianlæg skal mere end fordobles, Batterienergilagringssystemet har stort potentiale i at integrere ren energi. 

Walburga Hemetsberger sagde: "Kombinationen af solenergianlæg og energilagring er nøglen til at opnå klimaneutralitet i EU inden 2050.+Opbevaringsprojekter vil give boliger og husholdninger pålidelige, rene og omkostninger-effektiv energi. De nationale politiske beslutningstagere skal anerkende dette enorme potentiale og overveje at indføre flere distribuerede energilagringssystemer, når de reviderer de nationale energi- og klimaplaner." 

Nogle eksisterende politiske rammer i Europa fremmer aktivt brugen af batterilagring, f.eks. nettomålerpolitikken i Nederlandene. Der bør også støttes tilgange, der udnytter batterilagring til at spille en større rolle i energisystemet, f.eks. virtuelle kraftværker (VPP'er).